30032015 Nexos Logo2015 Kleur

ACTUEEL NIEUWS   Kijk hier

Btw-aangifte


In Eindhoven heerst een uitstekend ondernemersklimaat. Vooral in de design- en in de technische industrie schieten de start ups uit de grond. Dit is prima voor de bedrijvigheid, de werkgelegenheid en natuurlijk de schatkist! De meeste ondernemers ontkomen immers niet aan: de BTW aangifte doen. Of u nu een ZZP’er, MKB’er of als multinational bent. 

Men kan op verschillende manieren de aangifte doen: per jaar, per maand of per kwartaal. Meestal wordt per kwartaal aangifte gedaan. Als u altijd omzetbelasting terugkrijgt, kunt u beter per maand aangifte doen. U hoeft dan immers minder lang op u geld te wachten. Na het aangifte doen moet het eventueel verschuldigde bedrag vrijwel meteen overgemaakt worden aan de belastingdienst. De belastingdienst legt zware boetes op als u te laat bent met aangifte doen of met het betalen van de BTW en zijn hier bepaald niet coulant in helaas.
BTWVoor de meeste goederen en diensten berekent u btw aan uw klanten. Uw verkoopprijs is dan inclusief btw. In sommige gevallen berekent u geen btw voor de goederen en diensten die u levert of verlegt u de btw naar de afnemer. Levert u aan het buitenland of ontvangt u deze uit het buitenland dan gelden weer andere regels. Daarbij is het ook nog van belang of u aan een ondernemer of aan een particulier levert. Het algemene tarief is 21% (sinds 1 oktober 2012). Voor sommige goederen en diensten geldt het verlaagde tarief van 6%. Doet u zaken met het buitenland, dan kan het tarief van 0% van toepassing zijn. Ook zijn er nogal wat uitzonderingen. Nexos Administratie & Advies kan u hierover uiteraard informeren.

Gelukkig kunt u als ondernemer ook weer de BTW over de zakelijk gemaakte kosten aftrekken. Bij het aangifte doen moet u dan wel precies weten voor welke kosten de BTW afgetrokken mag worden en voor welke niet. Bij privé onkosten komt de BTW voor uw eigen rekening. Rijdt u als ondernemer met uw privé-auto voor uw eenmanszaak dan mag u echter weer wel de BTW deels terugvragen op de brandstofkosten en onderhoud van uw privé-auto. Houd dus altijd uw administratie goed bij. Als de Belastingdienst een controle komt uitvoeren, wil de belastinginspecteur inzicht hebben in al uw inkomsten en onkosten.


Onderschat het doen van de omzetbelasting aangifte niet. Als ZZP’er met twee of drie vaste klanten valt het misschien nog te overzien, maar wat als er meer kleine klanten komen en u een studie gaat volgen? En hoe moet dat met de BTW als u een bedrijfswagen wilt rijden? En hoe zit het met internationale opdrachten? En kent u de Kleine Ondernemers Regeling? Grote kans dat zonder deskundig advies u fouten maakt en voor onaangename verassingen komt te staan of onnodig belastinggeld misloopt.

Aangifte doenAls administratiekantoor in Best (bij Eindhoven) zijn wij altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen in de wet betreffende de omzetbelastingaangifte. Dat is immers ons werk. Laat ons uw BTW aangifte verzorgen, zo weet u zeker dat uw aangifte omzetbelasting in goede handen is!

Nexos Vaste Prijs Blauw 001

Nexos Online samenwerken Oranje 001

Nexos Kwartaalgesprek Zwart 001

Nexos Startersbegeleiding grijs 001

AL VANAF   € 50  (ex BTW) PER MAAND. VRAAG VANDAAG NOG EEN OFFERTE AAN!    Offerte aanvraag

AL HET ACTUELE NIEUWS VAN NEXOS   Kijk hier